DE GOEDE DOELEN


ONDERZOEK VAN KULEUVEN NAAR HET CORONA-VIRUS


ONDERZOEK SPIERZIEKTE VAN DUCHENNE (zeldzame spieraandoening)

DE WETENSCHAP PUZZELT AL 25 JAAR OP GEN-NIVEAU NAAR EEN LEVENSREDDEND MEDICIJN

PUZZEL DAAROM MET ONS MEE TEGEN DE TIJD ........... HUN TIJD!

"Dit puzzelkampioenschap staat ook in het teken van de "Ziekte van Duchenne"... Dit is een spieraandoening die progressief verloopt wat wil zeggen dat de spierafbraak en het krachtverlies in álle spieren steeds erger wordt. 1 op 3500 jongens en 1 per miljoen meisjes wordt met deze aandoening geboren. Mocht U zich hierin willen verdiepen kan U bvb. surfen naar www.duchenne.nl of www.duchenneparentproject.beDe wetenschap is al zo'n 25 jaar koortsachtig op zoek naar een levensreddend medicijn. Er wordt gepuzzeld op gen-niveau en het is een race tegen de tijd... Jongens en nog zeldzamer dat éne meisje hebben niet zo veel tijd... gemiddeld leven zij slechts 25 à 30 jaar alvorens die laatste spier, hun hart het ook begeeft..." Door met ons mee te puzzelen geeft U ons, ouders van onze zonen met Duchenne, een geweldige boost... U puzzelt mee tegen de tijd, hún tijd. Dat gebaar is voor ons goud waard. Want boven alles leven de meesten van ons op Hoop. Hoop dat het de wetenschap ooit mag lukken, voor de onzen maar ook voor diegenen na ons, dat medicijn te vinden. Pas dan is ons doel bereikt en de puzzel compleet. Geniet van het puzzelen, alsof je leven ervan afhangt!


INOVA - EEN INNOVEREND SCHOOLTJE IN BRAZILË

4 jaar geleden opgericht door enkele moedige moeders/leerkrachten in het prachtige lençois  in Bahia, voor beter onderwijs op maat van kinderen tussen 3-15 j

1 van die leerkrachten (directrice ondertussen) 
is een Belgische Juf die jaren in Heverlee bij Leuven lesgaf (Sint-Norbertus) en 10 jaar geleden met haar gezin naar warmere oorden vertrok.

Subsidies worden niet verleend door de Braziliaanse staat, en de maandelijkse bijdrage van de ouders bekostigen nauwelijks de vaste kosten en de weddes, hierdoor zijn leerkrachten verplicht om deeltijds vrijwillig te werken.

Maar ze blijven geloven in hun gemeenschappelijke droom

Bijdrages gaan naar goed didactisch, degelijk speelgoed, speeltuigen en creatieve workshops.