INFO PERS

PERSBERICHT

Deurne, 27 januari

"NIEUW : HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP LEGPUZZELEN"

Ontstaan in het Nederlandse dorpje Roelofarendsveen is het Nederlandse Kampioenschap Legpuzzelen ondertussen een zaak van Nationaal belang. Dit jaar hun derde editie, puzzelden onze Noorderburen in 15 voorrondes met meer dan 2000 deelnemers. Daar vindt de finale plaats op 5 april.

Geinspireerd door onze Noorderburen en gesponsord door JUMBO België nam Deurnenaar Bert Wollaert samen met 3 vrienden initiatief om vanaf 29 februari de eerste Belgische editie te lanceren.

Op drie voorrondes, op 29 februari in Deurne (zaal "Kriekenhof", Knyffstraat 19, start om 19.30 u.), op 28 maart in Leuven (ontmoetingscentrum Genadedal, Velderblok 2A, start om 19.00 u.), op 26 april in Hallaar (Parochiecentrum, Broekstraat 1A, start om 13.30 u.) worden telkens met maximaal 30 teams van 4 personen, om ter snelst, 30 dezelfde Jan Van Haasterenpuzzels van 1000 stukjes in elkaar gepuzzeld. De meeste teams spelen dit klaar na 2 à 2,5 uur. Ambiance en spanning verzekerd.

De 7 snelste teams per voorronde worden na afloop niet enkel gelauwerd met uitzonderlijk mooie prijzen maar worden bovendien uitgenodigd zich andermaal te meten met de andere geselecteerde teams op de finaledag op zondagnamiddag 17 mei in het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek, Lucien Hendrickxlei 2B, start om 13.30 u. Daar wordt 2,5 uur later bekend wie de allereerste titel "Belgisch Kampioen Legpuzzelen 2020" achter z'n naam mag schrijven. Niemand minder dan Warre Borgmans presenteert deze finale en we hopen op ruime mediabelangstelling.

Parallel aan de finale loopt bovendien de eerste voorronde van de tweede editie waarop 30 nieuwe teams hun puzzeltalent mogen botvieren.

Bij de eerste 3 voorrondes worden geen toeschouwers of supporters toegelaten, op de finaledag worden die wél verwacht. Inschrijven via de website https://bk-legpuzzelen.webnode.be is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt.

Met de opbrengst worden 2 mooie doelen gesponsord : het onderzoek naar "de Ziekte van Duchenne", dit is een zeldzame en nog niet te genezen spieraandoening die vnl. jongens treft én een schooltje in Brazilië waaraan een van de initiatiefnemers, Bert Gooris, zelf ook Duchennepatiënt, zijn steun wilde verlenen.

Het "Belgisch Kampioenschap Legpuzzelen" wil ook uitbreiden. Wie vanaf de tweede editie samen met zijn organisatie zelf zo'n voorronde wil organiseren ten bate van het goede doel mag zich steeds aanmelden bij de initiatiefnemers.

Veel puzzelplezier, Bert Wollaert, Lobke Meuris, Bert Gooris en Stanley Van Der Veld.

Einde Persbericht.

Nota voor de redactie : voor interviews mag u contact opnemen met -Bert Wollaert, Knyffstraat 11A, 2100 Deurne. GSM : 0477/305953,

-Lobke Meuris, ....

-Bert Gooris, ....

Alles rond de ontstaansgeschiedenis vind u terug op de Nederlandse site : ....

Alle informatie betreffende de "Ziekte van Duchenne" vind u via:
www.duchenne.nl of www.duchenneparentproject.be